Mainos
Mainos

Luonnonsuojeluliitto tyrmistyi ministerin suosuunnitelmista

Suomen luonnonsuojeluliitossa tyrmistyttiin ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.) ilmoituksesta ottaa aikalisä soidensuojeluun.

Ministeri ilmoitti tänään haluavansa selvityttää, voisiko soidensuojelussa edetä vapaaehtoisuuden pohjalta.

- Vapaaehtoisuus ei toimi soiden suojelussa, koska eteläisessä Suomessa soilla on valtava määrä maanomistajia. Jos suojelu perustuisi vapaaehtoisuuteen, yksikin vastustava maanomistaja voisi kaataa suojeluhankkeen. Arvokkaat suot pitäisi nimenomaan saada suojeluun kokonaisuuksina. Pienien osien suojelusta ei ole apua, sanoo Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Risto Sulkava.

Ministeri uskoo vapaaehtoisuuden vähentävän kansalaisten ympäristöhallintoa kohtaan tuntemaa epäluottamusta.

- Vastustus on ollut hämmästyttävän vähäistä ja MTK on ollut koko ajan mukana valmistelussa. Harmi, että monen vuoden valmistelu nyt viivästyy, toteaa Risto Sulkava.

Tällä hetkellä Suomen soista on suojeltu 1,2 miljoonaa hehtaaria eli 13 prosenttia suoalasta. Pääosa suojelualueista sijaitsee Pohjois-Suomessa. Huonoin suojelutilanne on tällä hetkellä Etelä-Suomessa.

Ympäristöministeriön työryhmän oli tarkoitus päättää suojeltavista suokohteista vuoden loppuun mennessä.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme