Mainos
Mainos

Luonnonsuojeluliitto esittää ekologista verouudistusta

Luonnonsuojeluliitto ehdottaa kattavaa ekologista verouudistusta. Liitto esittää, että asteittain otettaisiin käyttöön käyttöön uusia luonnonvara-, tuote- ja päästöveroja.

Verolle tulisi liiton mielestä panna esimerkiksi mainonta, kaikki pakkaukset, vesi sekä maa-ainekset. Vastaavasti verohelpotuksia pitäisi luonnonsuojeluliiton mukaan tarjota huolto-, korjaus-, liisaus-, vuokraus- ja suunnittelupalveluille. Liitto alentaisi myös ruoan ja joukkoliikenteen arvonlisäveroja.

Luonnonsuojeluliitto korostaa, että ekologinen verouudistus siirtäisi verotuksen painopistettä työn ja työllistämisen veroista luonnonvarojen käyttöön ja saastuttamiseen. Liiton mukaan uudistus ei nostaisi kokonaisveroastetta, mutta se turvaisi pienituloisten aseman ja elinkeinoelämän kilpailukyvyn.

Luonnonsuojeluliitto esittää, että ekologinen verouudistus sisällytetään seuraavaan hallitusohjelmaan.

Suomessa ympäristöverojen osuus on nykyisin 6,5 prosenttia valtion verotuloista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot