Mainos
Mainos

Luonnonsuojeluliitto: Hallitus unohti ilmastolupauksensa

Liitto katsoo, että hallitusohjelman vakavimpia ongelmia ovat turpeen käytön lisääminen ja vesivoiman lisärakentaminen.

Luonnonsuojeluliitto arvostelee hallitusta vaaleissa annettujen ilmastolupausten pettämisestä. Sen mielestä hallitusohjelma ei täytä annettuja lupauksia.

Luonnonsuojeluliiton mielestä hallitusohjelman vakavimpia ongelmia ovat turpeen käytön lisääminen ja vesivoiman lisärakentaminen. Jo Vanhasen ensimmäisen hallituksen aloittama turpeen polton tukeminen on sen mukaan virhe, jonka myötä myötä ilmastolle haitattoman metsähakkeen käyttö on hidastunut.

Luonnonsuojeluliitto uskoo myös, ettei valjastettavaksi sopivaa vesivoimaa enää löydy luonnonarvoja tuhoamatta.

Turpeen polton, vesivoiman ja ydinvoiman lisärakentamisen sijaan luonnonsuojeluliitto kehottaa hallitusta panostamaan energian säästöön ja uusiutuvien energiamuotojen kehittämiseen. Ne tarjoavat liiton laskelmien mukaan myös lupaavia työllisyys- ja kilpailunäkymiä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot