Mainos
Mainos

Luonnonsuojeluliitto huolissaan Sosnovyi Borin sijoitusluolasta

Suomen luonnonsuojeluliitto on huolissaan Venäjän aikeista rakentaa radioaktiivisen jätteen loppusijoitusluola Suomenlahden etelärannalle.

– Minua huolestuttaa ydinjätehaudan välitön läheisyys Itämereen nähden. Sosnovyi Borin ydinvoimala ei ole välttämättä kaikkein kehittyneimmästä päästä, joten herää kysymys, onko ydinjätehaudan suunnittelussa käytetty kaikkein tiukimpia turvallisuusstandardeja, sanoo liiton toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen.

Hauta on tarkoitus kaivaa savimaahan. Yrjö-Koskista epäilyttää, onko suunnitelmissa varauduttu luonnononnettomuuksiin.

Säteilyturvakeskuksen ydinjäteosaston johtaja Risto Paltemaa ei vähättele liiton huolia, mutta hänen mukaansa Sosnovyi Borissa on edellytykset tehdä turvallisuusvaatimukset täyttävä laitos.

– Meillä ei ole tarkkoja tietoja suunnitelmista, mutta yleisesti ottaen savi materiaalina on hyvä. Mahdolliset luonnononnettomuudet on otettava huomioon laitoksen sijoituksessa ja suunnittelussa, sanoo Paltemaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme