Mainos
Mainos

Luonnonsuojeluliitto: Metsäveropäätös vaatii lisärahaa suojeluun

Luonnonsuojeluliitto vaatii lisärahaa metsiensuojeluun hallituksen metsänomistajille suunnattavan verohelpotuspäätöksen jälkeen. Liiton mukaan lisähakkuut uhkaavat metsäluontoa ja metsätalouden kestävyyttä.

Suomen luonnonsuojeluliitto on huolissaan metsäkeskustelun ylikuumenemisesta. Liitto tyrmää esimerkiksi Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahosen ehdotuksen rangaistusveroilla kiihdytettävistä metsien pakkohakkuista.

- Metsät ovat suomalaisille paljon muutakin kuin vain pelkkä raaka-ainevarasto eikä metsäteollisuudella ole niihin yksinoikeutta, Luonnonsuojeluliiton metsäasiantuntija Harri Hölttä sanoo.

Luonnonsuojeluliitto varoittaa, että metsätalouden perusperiaatteena oleva kestävyys on nyt vakavasti uhattuna.

- Hallituksen metsäveropäätös voi lisätä hakkuita nimenomaan varttuneissa metsissä, vaikka teollisuus kaipaa ennen muuta harvennuspuuta. Jos hakkuita lisätään, menetetään myös suojelunarvoisia metsiä. On erityisen vaarallista, että 170 miljoonan euron metsäverohelpotuksien rinnalla METSO-ohjelmassa on uusien metsiensuojelualueiden ostoon tänä vuonna vain 7 miljoonaa euroa., Hölttä toteaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme