Mainos
Mainos

Luonnonsuojeluliitto suhtautumisesta Talvivaaran ongelmiin: Irvokas vitsi

Suomen luonnonsuojeluliitto hämmästelee valtiovallan suhtautumista Talvivaaraa ympäröivän vesistön ja luonnon pilaamiseen.

Luonnonsuojeluliitto kritisoi muun muassa EK:n toimitusjohtajaksi siirtyneen elinkeinoministeriJyri Häkämiehen lausuntoa.

Luonnonsuojeluliiton mukaan vielä viikko sitten Häkämies kehui kaivosteollisuuden taloushyötyjä viisinkertaisiksi sen aiheuttamiin ympäristöhaittoihin verrattuna. Häkämiehen lausunnon taustalla oli Pellervon taloustutkimuksen (PTT) selonteko, joka julkaistiin lokakuun 29. päivä.

– PTT:n tutkimus ja Häkämiehen lausunto tuntuvat kuluneen viikon tapahtumien valossa lähinnä irvokkaalta vitsiltä. Valitettavasti ne kuvaavat osuvasti monen poliitikon ja kaivosteollisuuden asenteita. Toivottavasti Häkämiehen seuraajaksi valittu ministeri Jan Vapaavuori on ympäristöasioista paremmin kartalla, sanoo Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen tiedotteessa.

Luonnonsuojeluliiton mukaan PTT:n tutkimuksessa ei ole huomioitu lainkaan Talvivaaran esiin tuomia haittoja esimerkiksi vesistöille, kiinteistöjen arvolle ja matkailulle.

– Monet alueen järvistä on pilattu pitkäksi aikaa kun niihin on valunut jo viikon ajan kymmeniä tuhansia kuutioita raskasmetallien saastuttamaa vettä.

Luonnonsuojeluliitto on kuitenkin tyytyväinen siihen, että monet sen suositukset on alun epäröinnin jälkeen otettu käyttöön Talvivaaran suuronnettomuuden hoidossa.

Puolustusvoimat ja pelastuslaitos on kutsuttu apuun jätevesivuodon pysäyttämiseksi. Myös valtioneuvosto on valmis antamaan tarvittavaa tukea Talvivaaran ympäristökriisin ratkaisemiseksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme