Mainos
Mainos

Luonnonsuojeluliitto suojelisi Tenojoen lohet

Suomen luonnonsuojeluliitto on kääntynyt ulkoministeri Tarja Halosen puoleen Tenojoen luonnonvaraisten lohikantojen puolustamiseksi. Liiton mielestä Norjan yhä lisääntyvä lohen verkkoallaskasvatus erityisesti Tenojoen ja toisen osittain suomalaisen joen Näätämöjoen jokisuiden edustoilla uhkaa erittäin vakavasti näiden jokien lohikantoja.

Luonnonsuojeluliitto vaatii Suomen ulkoministeriötä ryhtymään kiireellisiin toimiin näissä jokisuissa tapahtuvan lohen verkkoallaskasvatuksen lopettamiseksi. Suomen ja Norjan valtioiden välillä pitäisi aloittaa heti neuvottelut. Niiden avulla Tenojoen ja Näätämöjoen kalastussääntöjä ja niistä tehtyjä kalastussopimuksia pitäisi korjata sellaisiksi, että luonnon lohikannoille annetaan paremmat lisääntymisen mahdollisuudet.

-Suomen tulee ehdottomasti vaatia Norjalta, että yhteisten jokiemme lohikantojen parantamiseksi Tenovuonon ja Näätämövuonon lohen kiilanuotta- ja koukkuverkkopyyntiä tulee merkittävästi rajoittaa nykyisestä ja kieltää se nykyistä laajemmalla alueella jokisuiden lähettyvillä, tähdennetään liiton kirjelmässä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme