Mainos
Mainos

Luonnonsuojeluliitto suomii olutpakkauksia

Pahviset olutpakkaukset kasvattavat ympäristökuormitusta, muistuttaa Suomen luonnonsuojeluliitto.

Suomen luonnonsuojeluliitto moittii olutpullojen pahvisia monipakkauksia. Liitto toivoo, että muoviset korit palaisivat uudelleen käyttöön.

- Kartonkikuoret aiheuttavat ympäristön kannalta turhaa kuormitusta. Käytännössähän olutpullot kulkisivat vaikka taskussa, sanoo liiton ympäristöasiantuntija Anssi Vaittinen.

"Sixpäkit" ja "mäyräkoirat" ovat Vaittisen mielestä vain markkinoinnillinen jippo, jolla tuote tehdään houkuttelevammaksi. Harmillista on, että samaan aikaan lisätään ympäristökuormitusta.

- Ympäristön kannalta pakkaus on huono, kun se on kertakäyttöinen. Uudelleenkäyttö on aina ympäristön kannalta edullisempaa, Vaittinen sanoo.

Kertakäyttöiset pahvikääreet alentavat myös olutpullojen ympäristötasetta. Uudelleentäytettävät pullot kun ovat sinällään ympäristöystävällisiä.

- Voi olla, että kuljetusvaiheessa kartonkipakkauksen pienentävät hävikkiä. Sama hyöty olisi kuitenkin saatavissa aiemmin käytössä olleilla muovikoreilla, Vaittinen sanoo,

- Juomat kulkisivat koteihinkin hyvin koreissa, sillä olihan käytössä pienkorejakin 12 pullolle, Vaittinen muistuttaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme