Mainos
Mainos

Luonnonsuojeluliitto: TV2 sekoitti joutsenet

Suomen luonnonsuojeluliitto ihmettelee Ylen TV2:n uuden kanavatunnuksen lintuvalintaa. Tiedotteessaan liitto toteaa, ettei uusi kanavatunnus suinkaan heijastele riippumattomuutta ja suomalaisuutta siten kuin Yleisradion Tampereen yksikössä on kuviteltu.

Uudessa tunnuksessa lentää kyhmyjoutsen eikä kansallislintumme laulujoutsen. Luonnonsuojeluliitto toteaa kyhmyjoutsenen olevan puolikesy eteläinen puistolintu. Se on muun muassa Tanskan kansallislintu.

"Suomalaisen, joka on tavannut villin ja vapaan laulujoutsenen on vaikea kuvitella kyhmyjoutsenen, puistolinnun ja pullasorsan, heijastelevan riippumattomuutta.", todetaan Suomen Luonnonsuojeluliiton tiedotteessa.

"Mitä TV2 uudella tunnuksellaan viestittää?", kysyy Luonnonsuojeluliitto viitaten ikivanhaan uskomukseen, jonka mukaan mykkä kyhmyjoutsen laulaa vain kerran; juuri ennen kuolemaansa.
(Suomen luonnonsuojeluliitto)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme