Mainos
Mainos

Luonnonsuojeluliitto: Uraanilupa pois Talvivaaralta

Suomen luonnonsuojeluliitto on valittanut korkeimpaan hallinto-oikeuteen kaivosyhtiö Talvivaaralle myönnetystä uraanin talteenotto- ja rikastusluvasta.

Liiton mielestä valtioneuvoston tekemä lupapäätös on ristiriidassa ydinenergialain kanssa.

Liiton mukaan ydinenergialaki velvoittaa, että toiminta on turvallista eikä siitä aiheudu haittaa ympäristölle. Puheenjohtaja Risto Sulkavan käsityksen mukaan Talvivaaran toiminta on rikkonut lakia jo nyt, sillä kaivos on liiton ja paikallisten asukkaiden mielestä laskenut vaarallisia kemikaaleja luontoon.

Lisäksi liitto muistuttaa, että lain mukaan uraanimalmia rikastavan laitoksen sijaintikunnan on puollettava luvan myöntämistä. Sotkamo ei ole näin tehnyt.

(MTV3)

Katso puheenjohtaja Risto Sulkavan kommentit:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot