Mainos
Mainos

Luonnonsuojeluliitto vaatii turpeen käytön lopettamista

Luonnonsuojeluliitto vaatii turpeen käytön lopettamista ja korvaamista uusiutuvilla energialähteillä vuoteen 2025 mennessä. Näin Suomen hiilidioksidipäästöt vähenisivät liiton arvion mukaan 20 prosentilla.

Luonnonsuojeluliiton mukaan alkukesän ennätyksellinen turpeennosto lisää Suomen kasvihuonepäästöjä sekä tuhoaa arvokkaita elinympäristöjä. Turvetta pidetään kivihiiltäkin pahempana kasvihuonekaasujen aiheuttaja.

-Turpeen otto köyhdyttää suoluontoa ja pilaa vesistöjä. Tästä huolimatta turpeen verotusta alennettiin keväällä ja turveteollisuus vaatii lisätukia päästökaupan vuoksi, hämmästelee Luonnonsuojeluliiton energia-asiantuntija Tuuli Kaskinen.

Luonnonsuojeluliitto laskee, että turpeen käytöstä luopumalla säästettäisiin myös verovaroja, kun turpeen kaksikertaisesta tuesta päästäisiin eroon. Myös työllisyys kohenisi, kun turve korvattaisiin työllistävämmillä metsähankkeilla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot