Mainos
Mainos

Luonnonsuojeluliitto varoittaa Pariisin ilmastosopimuksen vesittymisestä

Luonnonsuojeluliitto varoittaa EU-parlamentin äänestystuloksen metsien hiilinielujen laskentatavasta vesittävän työtä ilmastonmuutoksen hidastamiseksi.

Liitto on pettynyt siihen, että hiilinielun pienenemisen ilmastovaikutuksen täysimääräisestä huomioimisesta luovuttiin.

Liiton suojeluasiantuntija Otto Bruun sanoo, että tällaisten päätösten myötä Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteet eivät toteudu.

– Jopa ilmastotutkijoiden viesti on ollut selvempääkin selvempi: ilman hiilinielujen kasvua lähivuosikymmeninä olemme pulassa. Nyt parlamentin äänestyksessä luovuttiin siitä tärkeästä periaatteesta, jonka mukaan hakkuiden aiheuttaman hiilinielun pienenemisen ilmastovaikutus pitäisi huomioida täysimääräisesti, Bruun sanoo liiton tiedotteessa.

Myös Luonto-Liitto on huolissaan hiilinielujen kohtalosta. Luonto-Liitto pelkää, että hiilinielut pienenevät merkittävästi ja hakkuita lisätään ilman ilmastovaikutusten kompensointia.

Suomen hallituksen ja metsäteollisuuden ajama kanta voitti, kun Euroopan parlamentti äänesti metsien hiilinielujen laskentatavasta.

Parlamentti hyväksyi ympäristövaliokunnan mietinnön suomalaismeppien ajamien muutosten kanssa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot