Mainos
Mainos

Luonnonvaroja käytetään Suomessa entistä enemmän

Luonnonvarojen kulutus Suomessa on kasvanut. Tätä nykyä Suomessa käytetään luonnonvaroja yli puolitoistakertaa enemmän kuin 30 vuotta sitten.

Oulun yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan yli puolet luonnonvarojen käytöstä menee vientituotteiden valmistukseen. Sen sijaan kotimaisen loppukäytön aiheuttama luonnonvarojen käyttö ei ole kasvanut viimeksi kuluneiden kolmen vuosikymmenen aikana, vaikka talous on samaan aikaan kasvanut.

Talouskasvun moottorina on ollut sähkö- ja elektroniikkateollisuus, mikä on raportin mukaan ollut onnekasta luonnonvarojen käytön kannalta. Alan teollisuuden materiaali-intensiteetti on hyvin alhainen eli käytetystä materiaalista on pystytty jalostamaan markkoja tehokkaasti.

Ekotehokkuutta on Suomessa silti syytä kohentaa, sillä kahden viime vuosikymmenen aikana luonnonvarojen käytön tehostuminen on selvästi hidastunut.

Luonnonvarojen käyttö Suomessa on samaa luokkaa kuin Yhdysvalloissa ja Saksassa.

Luonnonvarojen kokonaiskäytöllä tarkoitetaan tutkimuksessa sitä luonnonaineiden määrää, jonka ihminen ottaa käyttöönsä, muuntaa tai siirtää.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot