Mainos
Mainos

Luontaistuoteketjun kirjekampanjalle kielto

Kuluttajavirasto on määrännyt luontaistuotteita markkinoivalle NatruraMed Pharmalle markkinointikiellon. Kielto koskee kirjekampanjaa, joka on naamioitu kuluttajatutkimukseksi.

Kalaöljytuotteita tarjoava ruotsalainen NaturaMed Pharma on lähettänyt kuluttajille kuluttajatutkimukseksi otsikoituja kirjeitä, joissa kuluttajaa pyydetään osallistumaan tutkimukseen ja luvataan palkinto.

Kirjeessä on valmiiksi rastittu kohta, jonka mukaan tutkimukseen osallistuva kuluttaja saa kiitokseksi 30 päivän annoksen LaxoMarine -kalaöljytuotetta ilmaiseksi. Kirjettä tarkkaan lukemalla selviää kuitenkin, että vastaaja sitoutuu samalla tuotteen maksulliseen kestotilaukseen.

Kuluttajaviraston mukaan NaturaMed Pharman kampanjan tavoitteena on ollut saada kuluttajat sitoutumaan luontaistuotteiden tilaukseen huomaamattaan tai vastoin tahtoaan. Markkinointikiellolle on asetettu 100 000 euron uhkasakko.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme