Mainos
Mainos

Luonto-Liitto tyytymätön Malahvian rajaukseen

Luonto-Liitto on tyytymätön Metsähallituksen laatimaan Suomussalmen Malahvian suojelumetsärajaukseen.

Luonto-Liiton mielestä rajaus ja suojelutapa eivät turvaa Malahvian nimellä tunnetun alueen luonto- ja virkistysarvoja. Järjestön mielestä Raatteen tien lähistöllä sijaitseva alue on yksi maamme tärkeimmistä suojelualueiden ulkopuolella olevista alueista.

Metsähallitus esitteli Malahvian alueen suojelumetsärajauksen elokuussa ja esittää suojelumetsää myös Natura-ohjelman täydennyskohteeksi. Luonto-Liiton mukaan suojelumetsän rajaus ei ole ekologisesti perusteltu. Järjestön asiantuntijoiden mukaan sen ulkopuolelle on jätetty lähes 50 uhanalaisen lajin esiintymää, useita erämaajärviä ja -lampia sekä muita maisemallisesti ehjiä luontoalueita. Metsähallituksen suorittamasta rajauksesta puuttuu Luonto-Liiton mielestä myös vanhoja metsiä 420 hehtaaria sekä soita, vesiä ja muita alueita 740 hehtaaria.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot