Mainos
Mainos

Luonto-Liitto vaatii koirasusille kieltoa

Liiton mukaan villiintyneiden koirasusien takaisinristeytyminen susien kanssa uhkaa suden geneettistä puhtautta.

Koiran ja suden risteymät uhkaavat susikantaa, varoittaa Luonto-Liiton susiryhmä. Sen vuoksi koirasusien maahantuonti, pitäminen lemmikkeinä ja käyttäminen koirarotujen jalostukseen pitäisi kieltää lailla.

- Villiintyneiden koirasusien takaisinristeytyminen susien kanssa on estettävä, jotta suden geneettinen puhtaus ja luontainen käyttäytyminen säilyisivät. Risteymien erottaminen sudesta ilman geneettisiä tutkimuksia on usein mahdotonta, ryhmä korostaa.

Koiran ja suden risteymien käyttäminen lemmikkeinä ja koiranjalostuksessa on ryhmän mukaan uhka sudensuojelulle. Ihmiseen tottuneiden koirasusien aiheuttamat vaaratilanteet yleistetään helposti susiin.

Luonto-Liiton susiryhmän puheenjohtaja Mervi Koskela muistuttaa, että susi on ihmisarka eläin ja välttää yleensä ihmisasutusta. Uhanalainen susi kuuluu Suomessa luontaisesti esiintyvään lajistoon toisin kuin koirasusi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme