Mainos
Mainos

Luontojärjestöiltä ratkaisuesitys metsäkiistaan

Greenpeace ja Suomen Luonnonsuojeluliitto esittelivät tänään selvityksensä, joka sisältää ratkaisuesityksen Ylä-Lapin metsäkiistaan.

Ympäristöjärjestöt Greenpeace ja Suomen Luonnonsuojeluliitto (SLL) esittävät ratkaisuksi Ylä-Lapin metsäkiistaan, että saamelaisalueella valtion hallinnoimat metsät siirretään kokonaan Metsähallituksen luontopalvelupuolen hallintaan. Lisäksi järjestöt esittävät, että alueen metsätaloudelta poistettaisiin ehdoton kannattavuuden vaatimus.

Greenpeacen ja SLL:n mielestä ratkaisu mahdollistaisi Metsähallituksen keskittymisen paikalliseen työllistämiseen ja poronhoidon edellytysten turvaamiseen. Ehdotus ei myöskään vaarantaisi Metsähallituksen kannattavuutta valtakunnallisesti.

Greenpeace ja SLL julkaisivat asiaan liittyvän selvityksensä tänään Helsingissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot