Mainos
Mainos

Luontojärjestöt toivovat linnuille rauhaa

Luontojärjestöjen vetoomuksessa todetaan, että erityisesti avohakkuiden vaikutus lintujen ja eläinten pesintään on tuhoisa.

BirdLife Suomi, Luonto-Liitto ja Suomen luonnonsuojeluliitto vetoavat kaikkiin metsänomistajiin metsänhakkuiden välttämiseksi lintujen pesimäkaudella.

-Lisääntymisajan rauhoittaminen hakkuilta olisi konkreettinen askel kohti aidosti kestävämpää metsätaloutta. Tästä huolimatta metsäyhtiöt pyrkivät nimenomaan kasvattamaan kesähakkuiden määrää: tästä esimerkkinä on Metsäliiton tuore Kesäsavotta-kampanja, jota järjestöt moittivat tiedotteessaan.

-Erityisesti avohakkuiden vaikutus lintujen ja eläinten pesintään on tuhoisa. Raskaat metsäkoneet murskaavat pesät helposti alleen puita kaadettaessa, vetoomuksessa sanotaan.

Etelä-Suomessa monien lintulajien pesinnät ovat jo pitkällä, ja touko-heinäkuu on kiivainta pesimiskautta koko maassa. Luontojärjestöjen mukaan kesäaikainen hakkuutauko olisi metsätaloudelta selvä osoitus halusta vaalia luonnon monimuotoisuutta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot