Mainos
Mainos

Luontokuvaaja syyttää kyläisäntiä norppien laiminlyönnistä

Puolet saimaannorpan kuuteista hukkuu kalastajien verkkoihin. Luontokuvaaja Juha Taskinen on aktiivinen norppien ystävä ja vaatii Saimaalle verkkokalastuskieltoa.

- Tarvitaan päätöksiä, jotta norpat säilyvät Saimaalla, MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Taskinen sanoo.

Taskinen ehdottaa tuoreessa kirjassaan Paluu Saimaalle, että koko Saimaa asetettaisiin keväisin kahdeksi ja puoleksi kuukaudeksi verkkokalastuskieltoon. Saimaalla on tällä hetkellä 260 norppaa.

- Jos kysyy näiltä osakaskunnan pomoilta, niin ne sanoo yli tuhat. Mutta siellä on näitä kyläisäntiä, äijiä, ja ne jumittaa siellä niin, että tätä verkkokieltoa ei saada aikaiseksi. Ne sanoo, että niiden verkkoihin ei ole ikinä kuutti hukkunut ja että me norpansuojelijat valehdellaan, Taskinen tuskailee.

Luontokuvaaja ehdottaa mökkiläisille kevääksi katiskaa kalansaalistukseen. Ammattikalastajien hän kertoo suhtautuvan myönteisesti norppien suojeluun.

Maa- ja metsätalousministeriö on julkaissut asetuksen, jolla yritetään parantaa saimaannorpan ja kuuttien suojelua. Suojelu perustuu vapaaehtoisiin kalastusrajoituksiin, mutta jos ne eivät tehoa, ministeriö on valmis harkitsemaan pakkokeinoja. Taskinen on huolissaan, että norppakanta hiipuu, jos kalastuskieltoa ei saada aikaiseksi.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot