Mainos
Mainos

Luotsiliitto vaatii lisää kielitaitoa aluksiin

Luotsiliiton mielestä ulkomaisilta aluksilta olisi edellytettävä sekä suomen että ruotsin kielen taitoa, jos aluksille myönnetään vapauksia luotsin käytöstä.

Liiton mielestä ilman luotsia liikkuvan aluksen päällikön olisi osattava luotsauspaikkakunnalla puhuttavaa pääkieltä sekä myös toista Suomen virallisista kielistä.

Liiton edustajakokous pelkää kannanotossaan, että helmikuun alussa voimaan tullut uusi luotsauslaki heikentää meriturvallisuutta.
-Laki antaa mahdollisuuden ulkomaiselle alukselle liikennöidä erittäin vaikeakulkuisillakin väylillä ilman paikallista kielitaitoa, kritisoi edustajakokous.

-Jos kerran aluksen päällikölle annetaan vapautus luotsin käytöstä, hänen olisi pystyttävä samaan kuin suomalainen luotsikin. Jos kielitaito ei tähän riitä, liikkuminen ei ole turvallista, sanoo Luotsiliiton puheenjohtaja Juha Tulimaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme