Mainos
Mainos

Luotsit aloittivat vuorokauden työnseisauksen

Luotsien työnseisaus saattaa tänään hidastaa laivaliikennettä.

Luotsiliiton jäsenet aloittivat puolenyön aikaan työnseisauksen vastalauseena sille, että liitto menetti paikan valtion luotsausyhtiön hallituksessa.

Luotsiliiton pääluottamusmies Juha Sihvo arvioi, että luotsien työnseisaus alkaa näkyä rahtiliikenteessä illalla.

– Varmasti liikenne osin ruuhkautuu vilkkaissa satamissa eli Kotkassa, Porvoon Sköldvikissä, Helsingissä ja ehkä Raumassa ja Kokkolassakin.

– Iltaa kohti ruuhkautuminen kiihtyy, koska esimiehet on määrätty töihin, ja jossain vaiheessa tulee maksimityöaika vastaan, sanoo Sihvo.

Sihvon mukaan liitto haluaa hallituspaikan takaisin, jotta henkilöstön edustus hallituksessa voidaan turvata.

Luotsausyhtiö Finnpilot Pilotagen omistajaohjauksesta vastaavan liikenne- ja viestintäministeriön mukaan päätöksessä ei ole mitään poikkeuksellista. Yhtiökokous muutti eilen hallituksen kokoonpanoa vähentämällä yhden hallituspaikan.

– Meidän kriteereinämme ovat sukupuolten välinen tasa-arvo sekä se, että henkilöstöstä valitaan yksi ja valtiolta toinen jäsen, sanoo kehittämisyksikön päällikkö Mika Mäkilä liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Henkilöstölle jää yksi paikka yhtiön hallitukseen. Se on Konepäällystöliiton jäsenellä.

Finnpilotin toimitusjohtajan Matti Pajulan mukaan laivaliikenne on pystytty yön aikana hoitamaan normaalisti esimiesvoimin

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot