Mainos
Mainos

Luottamus hallitukseen vahvistunut

Tuore mielipidekysely kertoo, että kolme neljästä suomalaisesta luottaa nyt Matti Vanhasen hallitukseen. Lukema on noussut selvästi viime syksystä.

Luottamus Matti Vanhasen johtamaan punamultahallitukseen on Verkkouutisten teettämän mielipidemittauksen mukaan noussut viime syksyn notkahduksen jälkeen. Hallitukseen luottaa nyt 74 prosenttia suomalaisista. Lukema on noussut lokakuusta kahdeksan prosenttiyksikköä.

Viime kesän huippulukemista hallitus on kuitenkin vielä kaksi prosenttiyksikköä jäljessä. Luottamus hallitukseen on yhtä vahva sekä miesten että naisten keskuudessa. Ammattiryhmittymistä vankimmin hallitusta kannattavat toimihenkilöt, yrittäjät ja johtavassa asemassa olevat. Tästä ryhmästä hallitukseen luottaa 79 prosenttia vastanneista. Työväestöstä 70 prosenttia seisoo hallituksen takana.

Ikäihmiset luottavat hallitukseen selvästi vankemmin kuin nuoret ikäluokat. Taloustutkimus Oy haastatteli kyselyä varten reilua tuhatta ihmistä tammikuun loppupuolella. Tulosten virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. Tutkimuksen tilaaja Verkkouutiset on kokoomuksen äänenkannattaja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme