Mainos
Mainos

Luottokortit ajavat useat talousahdinkoon

Suomalaisten luottokorttivelka on paisunut suuremmaksi kuin koskaan aiemmin.

Suomen Pankin mukaan kansalaisten yhteenlaskettu luottokortti- ja tilivelka on tällä hetkellä 3,43 miljardia euroa. Jos summa jaettaisiin kaikkien suomalaisten kesken, se tarkoittaisi jokaiselle kansalaiselle reilun 640 euron maksamatonta laskua.

Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen mukaan suomalaiset ovat kasvattaneet korttivelkaansa kolmen viime vuoden aikana peräti miljardilla eurolla, mistä kuluvan vuoden osuus on 240 miljoonaa.

Velan kasvu näkyy myös ylivelkaantuneita auttavassa Takuu-Säätiössä. Toiminnanjohtaja Leena Veikkola kertoo takuuhakemusten määrän kasvaneen liki kolmanneksella tänä vuonna.

Veikkolan mukaan lähes kaikilla Takuu-Säätiön asiakkailla ongelmien taustalla ovat luottokortit ja muut vakuudettomat kulutusluotot, joita on tarjolla yhä enemmän. Moni on yrittänyt paikata entisistä luotoista johtuvia talousongelmia uusilla luotoilla, jolloin samalla ihmisellä on voinut lopulta olla kontollaan jopa parisataa eri luottoa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme