Mainos
Mainos

Luottokorttihuijaukset kaksinkertaistuneet

Luottokorttien väärennöksistä aiheutuvat tappiot ovat enemmän kuin kaksinkertaistuneet Suomessa viidessä vuodessa. Luottokunta, joka hoitaa noin puolta kaikista suomalaisten luottokorteista, sanoo että kortteja on väärennetty viime aikoina runsaasti varsinkin Thaimaassa, mutta myös Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Ulkomailla tuhannet suomalaiset ovat joutuneet huijatuiksi viime vuosina. Pelkästään Luottokunnan korttiväärennöstappiot ovat yli kaksinkertaistuneet viiden vuoden aikana. Viime vuonna summa oli jo 1,2 miljoonaa euroa.

Sirukortit helpottavat tilannetta kunnolla kunhan niitä lukevat maksupäätteet yleistyvät maailmalla. Siihen asti väärennösbisnes kukoistaa. Ongelmamaita ovat tällä hetkellä eritoten Thaimaa, mutta myös Englanti, Espanja, Ranska ja Yhdysvallat.

Luottokortin omistajalle huijaus tietää ylimääräistä paperihässäkkää, mutta ei onneksi taloudellisia menetyksiä. Luottokunnan osastopäällikö Björn Ulanderin mukaan asiakas on hyvin suojattu korttiväärennösten osalta eli vastuu ei ole asiakkaan vaan kortin myöntäjällä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme