Mainos
Mainos

Luottokunnan johtaja: Espanjan tietomurto melko vakava

Luottokunnan johtaja Henry Kylänlahti pitää Espanjassa paljastunutta luottokorttitietojen tietomurtoa suhteellisen vakavana korttien suuren määrän takia.

Yle uutiset kertoi eilen, että kymmenien tuhansien suomalaisten luottokorttitiedot ovat saattaneet joutua vääriin käsiin.

Korttien tarkkaa määrää ei edelleenkään tiedetä, mutta Kylänlahden mukaan kyse on joka tapauksessa tuhansista suomalaisluottokorteista. Finanssialan keskusliitto arvioi STT:lle, että tietomurto on mahdollisesti kaikkien aikojen laajin Euroopassa.

- Tällä hetkellä tiedossa on, että luottokortti on vaarassa, jos sitä on käytetty noin vuoden aikana Espanjassa joko pankkiautomaateilla, päivittäistavarakaupoissa tai muuten normaalissa fyysisessä korttiasioinnissa, Luottokunnan johtaja Henry Kylänlahti kertoo.

Kylänlahti kuitenkin rauhoittelee, ettei kortinhaltijan tarvitse ryhtyä tavallisesta poikkeaviin toimenpiteisiin.

- Ihan normaalisti kannattaa seurata luottokorttilaskua ja tiliotetta ja katsoa esimerkiksi verkkopankin kautta, näkyykö kortilla asiaankuulumattomia tapahtumia.

Luottokunnan johtaja muistuttaa, että tietomurroissa kuluttajan suoja on vahva eli kortinhaltija ei joudu maksamaan tietomurroista aiheutuneita kuluja. Hän arvioi, että Visakortin käyttö myös verkossa on turvallista.

- Kansainvälisten korttijärjestöjen säännöt suojaavat sekä asiakasta että kauppiasta maksutapahtumissa.

Kylänlahti myöntää, että tietomurrot ovat jossain määrin lisääntyneet, kun luottokorttien käyttö verkossa on lisääntynyt.

- Tilanne ei tässä tuoreessa tapauksessa ole poikkeuksellinen, tietomurtoja on tapahtunut aikaisemminkin. Poikkeuksellista on, että korttimäärä on suurempi kuin aikaisemmissa tapauksissa keskimäärin.

Muun muassa OP, Sampo Pankki, Handelsbanken ja Ålandsbanken ovat kuolettaneet tuhansia kortteja tietomurron takia.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot