Mainos
Mainos

Luovutuskieltoa ollaan poistamassa perustuslaista

Kolme vuotta vanhaa perustuslakia muutetaan ensimmäisen kerran. Hallitus antaa muutosesityksen eduskunnalle ylihuomenna.

Perustuslaista ollaan poistamassa luovutuskieltoa, jonka mukaan Suomen kansalaisia ei voi luovuttaa ulkomaille vastoin tahtoaan. Näin rikoksesta epäiltyjen suomalaisten luovuttamisesta esimerkiksi oikeudenkäyntiä varten voitaisiin säätää tavallisella lailla.

Hallitus antaa muutosesityksen eduskunnalle perjantaina. Esityksen mukaan Suomen kansalainen voitaisiin siirtää tai luovuttaa vain maahan, jossa hänen ihmisoikeutensa ja oikeusturvansa on turvattu.

Käytännössä ehdottomasta luovutuskiellosta on jo poikettu kansainvälisten sopimusten takia. Ilman perustuslain muuttamista myös tulevan EU:n laajuisen pidätysmääräyksen toteuttamisesta tulisi säätää poikkeuslakina.

Vuonna 2000 voimaantullutta perustuslakia muutetaan nyt ensi kertaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot