Mainos
Mainos

Lupasotku vaikeuttaa suomalaiskuljetuksia Venäjälle

Heinäkuun ennakkotietojen mukaan suomalaiset kuljetusyrittäjät ajavat Venäjän vientikuormista enää viisi prosenttia.

Suomalaisyrittäjät menettävät kuljetuksia venäläisille Venäjän-liikenteen lupasotkun vuoksi.

Helsingin Sanomien mukaan ylipaino- ja ylimittalupien saanti vaikeutui toukokuussa, kun venäläisen lupaviraston johtaja sai potkut ja vastalauseena koko henkilöstö irtisanoutui. Sen jälkeen lupien käsittelyssä oli ensin puolentoista kuukauden mittainen katkos, eikä lupamenettelyä ole vieläkään saatu toimimaan normaalisti.

Suomalaiset ovat menettäneet asemiaan kuljetusmarkkinoilla venäläisille jo vuosien ajan. Uuden lupasotkun myötä suomalaisyrittäjät pelkäävät, että kuljetuksia valuu vielä lisää pysyvästi venäläisyrittäjien käsiin.

Johtaja Antti Seppälä Ulkomaan- ja sopimusliikenteen kuljetusyrittäjistä kertoo Helsingin Sanomissa, että heinäkuun ennakkotietojen mukaan suomalaiset ajavat Venäjän vientikuormista enää viisi prosenttia, kun suomalaiskuljettajien osuus vielä vuotta aiemmin oli kahdeksan prosenttia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot