Mainos
Mainos

Luterilaisella kirkolla vaalivuosi

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa vietetään alkavana vuonna vilkasta vaalivuotta, sillä tiedossa on kolmet kauaskantoiset vaalit. Tulossa on arkkipiispanvaalit, piispanvaalit sekä seurakuntavaalit, joissa valitaan noin 120 00 luottamushenkilöä kirkkovaltuustoihin ja seurakuntaneuvostoihin.

Nykyinen arkkipiispa John Vikström on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle ensi joulukuussa. Arkkipiispan vaali toimitettaneen syyskuussa. Arkkipiispa on sekä Turun arkkihiippakunnan piispa että eräiden kirkon yhteisten elinten, kuten kirkolliskokouksen, kirkkohallituksen ja piispainkokouksen puheenjohtaja.

Kevään aikana täytetään Turun arkkihiippakunnassa uuden piispan virka. Uudistuksen jälkeen hiippakunnassa on sekä arkkipiispan että piispan virat. Jatkossa arkkipiispa keskittyy kansallisiin ja kansainvälisiin kysymyksiin, kun taas uusi piispa johtaa tuomiokapitulin työskentelyä.

Seurakuntavaalit järjestetään marraskuussa. Äänioikeus vaaleissa on kaikilla 18 vuotta täyttäneillä seurakuntalaisilla. Joka neljäs vuosi järjestettävissä vaaleissa äänesti viimeksi 13 prosenttia 3,2 miljoonasta äänioikeutetusta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme