Mainos
Mainos

Luterilaiset seurakunnat yhä rikkaampia

Suomen evankelis-luterilaiset seurakunnat ovat keskimäärin yhä rikkaampia. Niiden varallisuus oli viime vuoden lopussa taseiden mukaan noin kolme miljardia euroa.

Siitä kolmannes oli sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan kirkkoja, kappeleita, seurakuntataloja ja hautausmaita.

Vuonna 2004 varallisuus oli noin 2,6, vuonna 2005 noin 2,7 ja vuonna 2006 noin 2,8 miljardia euroa.

Taloussuunnittelupäällikkö Maija-Liisa Hietakangas Kirkkohallituksesta selittää kehitystä talouden viime vuosien korkeasuhdanteella, seurakuntien toimintatavalla mutta myös teknisellä lumeella.

Kirkon tulevaisuus ei kuitenkaan näytä yhtä hyvältä, sillä kirkko menettää jäseniään ja siten verotulojaan. Verotulot vastaavat noin 80 prosenttia seurakuntien tuloista.

Arvioiden mukaan kirkko menettää jäsenkadon myötä noin 300 euroa jäsentä kohti vuodessa, kun laskelmassa huomioidaan vain kirkkoon kuuluvat työssäkäyvät ja eläkeläiset ja heidän keskimääräiset kuukausitulonsa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot