Mainos
Mainos

Luther-säätiö aloitti omat pappisvihkimykset

Luther-säätiö aloitti tänään naispappeuden vastustajien vihkimisen papeiksi Göteborgissa.

Vihkimystä ei järjestänyt Suomen tai Ruotsin kirkko, vaan ruotsalainen, kirkon sisällä toimiva Missions-provins- lähetyshiippakunta. Papeiksi vihittiin kolme teologia, kaksi ruotsalaista ja yhksi suomalainen, he kaikki vastustavat naispappeutta

Luther-säätiö nousi julkisuuteen viime keväänä, kun se eväsi ehtoollisen piispa Eero Huoviselta. Perusteena oli Huovisen myötämielinen suhtautuminen naispappeuteen.

Säätiö on vaatinut erillisvihkimysten järjestämistä miesteologeille, jotka eivät suostu naisteologien kanssa pappisvihkimykseen. Piispat eivät kuitenkaan ole tähän suostuneet.

Tilanne vaikuttaa umpikujalta, koska säätiö ei halua erota kirkosta.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 05.02.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot