Mainos
Mainos

Luther-säätiön kasteet piispainkokoukseen

Evankelis-luterilaisen kirkon piispainkokous ryhtyy selvittämään epäselvyyksiä, joita on syntynyt Luther-säätiöön kuuluvien pappien tekemistä kasteista.

Turussa koolla oleva kirkolliskokous on julkistanut asiasta tehdyn aloitteen. Piispainkokousta pyydetään selvittämään, miten Luther-säätiöläisten kastamat lapset voitaisiin liittää kirkon jäseniksi.

Kiistan taustalla on se, että Ruotsissa pappisvihkimyksen saaneet säätiön jäsenet ovat tehneet Suomessa kasteita kirkkoon kuuluvien vanhempien lapsille. Suomen kirkko ei hyväksy näitä kasteita sillä perusteella, että Ruotsissa papeiksi vihityillä henkilöillä ei ole pappisoikeuksia Suomessa.

Arkkipiispa Jukka Paarma totesi Turussa, että kirkollisessa kiistassa on käytetty välikappaleena lapsia ja heidän vanhempiaan. Tätä ei Paarman mukaan voi hyväksyä.

Luther-säätiön ja kirkon välejä hiertää erityisesti kysymys naispappeudesta, jota säätiö ei hyväksy.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot