Mainos
Mainos

Luther-säätiön piispa erotettiin pappisvirastaan

Luther-säätiön piispa Matti Väisänen menettää pappisvirkansa evankelisluterilaisessa kirkossa. Asiasta päätti Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli istunnossaan tänään.

Tuomiokapitulin mukaan Tampereen hiippakunnan papistoon kuulunut Väisänen on toiminut sopimattomasti vastoin pappisvirkansa velvollisuuksia. Hänet vihittiin Luther-säätiön piispaksi ilman kirkkolain antamaa oikeutusta, hiippakuntaa ja virkaa viime maaliskuussa.

Väisänen on ollut pidätettynä pappisvirasta 7. huhtikuuta alkaen tutkimusten ja kurinpitomenettelyn ajan. Tästä huolimatta hän on toimittanut tuomiokapitulin mukaan ehtoollisjumalanpalveluksen Tampereella paikassa, joka ei ole hyväksytty ehtoollisenviettopaikka.

Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli katsoo, että Väisänen on menetellyt pappina sopimattomasti, rikkonut kirkkolakia, kirkkojärjestystä ja papinvalaansa.

Päätös tulee voimaan heti mahdollisesta valituksesta huolimatta. Väisänen voi valittaa asiasta hallinto-oikeuteen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot