Mainos
Mainos

Luther-säätiön piispa erotettiin pappisvirastaan

Luther-säätiön piispa Matti Väisänen menettää pappisvirkansa evankelisluterilaisessa kirkossa. Asiasta päätti Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli istunnossaan tänään.

Tuomiokapitulin mukaan Tampereen hiippakunnan papistoon kuulunut Väisänen on toiminut sopimattomasti vastoin pappisvirkansa velvollisuuksia. Hänet vihittiin Luther-säätiön piispaksi ilman kirkkolain antamaa oikeutusta, hiippakuntaa ja virkaa viime maaliskuussa.

Väisänen on ollut pidätettynä pappisvirasta 7. huhtikuuta alkaen tutkimusten ja kurinpitomenettelyn ajan. Tästä huolimatta hän on toimittanut tuomiokapitulin mukaan ehtoollisjumalanpalveluksen Tampereella paikassa, joka ei ole hyväksytty ehtoollisenviettopaikka.

Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli katsoo, että Väisänen on menetellyt pappina sopimattomasti, rikkonut kirkkolakia, kirkkojärjestystä ja papinvalaansa.

Päätös tulee voimaan heti mahdollisesta valituksesta huolimatta. Väisänen voi valittaa asiasta hallinto-oikeuteen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme