Mainos
Mainos

Lutikoita yhä enemmän pääkaupunkiseudulla

Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen mukaan lutikoiden eli luteiden määrä näyttää kaksinkertaistuneen muutaman vuoden aikana pääkaupunkiseudulla.

Johtava ympäristöneuvoja Johanna Joutsenniemi kertoo Radio Novan haastattelussa, että kanta on kasvussa ja lutikoista tulee vuosi vuodelta enemmän kyselyjä.

– Vuonna 2007 yhteydenottoja oli 33, vuonna 2009 jo 56 ja viime vuonna 110. Tälle vuodelle on tulossa ainakin sama määrä ja ehkä vähän enemmänkin.

Myös tuholaisten torjuntaan erikoistuneista yrityksistä on tullut ympäristökeskukselle samansuuntaista viestiä. Määrän kasvun syynä on Joutsenniemen mukaan lisääntynyt matkustaminen ja riittämätön torjunta.

Lutikoiden hävittäminen kannattaa jättää ammattilaisten käsiin.

– Tärkeintä on, että lutikat saadaan torjuttua mahdollisimman pian, jotta ne eivät pääse leviämään kiinteistöjen ulkopuolelle, Joutsenniemi sanoo.

Lutikat pyrkivät pysymään piilossa, mutta niiden läsnäolon voi huomata öisin käsiin ja jalkoihin ilmestyvistä paukamista. Verenimijät jättävät jälkeensä myös pieniä ruskeita ja mustia ulostepisteitä.

(MTV3)

Lue myös Radio Novan juttu aiheesta

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme