Mainos
Mainos

Lutkamarsseja tultiin myös tirkistelemään

Suomessa tuhannet ihmiset ottivat osaa eilen järjestettyyn SlutWalk- tapahtumaan eli lutkamarsseille. Poliisin mukaan Helsingin marssille osallistui noin kolme ja puoli tuhatta ihmistä. Turussa ja Tampereella marssijoita oli noin 1500 kummassakin kaupungissa.

Lutkamarssit houkuttelivat paikalle myös runsaasti ihmisiä, jotka olivat tulleet pelkästään katsomaan tapahtumaa. Esimerkiksi Tampereella marssi keräsi Aamulehden mukaan yhtä paljon katsojia kuin marssijoita.

Paikalla olleen toimittajan mukaan kuvattiin runsaasti, jopa hieman tirkistelevään sävyyn. Kulkueissa nähtiin paljon rohkeita asuja ja jopa paljasta pintaa.

Tapahtuman järjestäjä Varpu Jutila oli kiinnittänyt myös huomiota siihen, että marssia kuvattiin ahkerasti.

Hän ei pitänyt kuvaamista kuitenkaan suoranaisesti huonona asiana, vaan katsoi, että kuvaaminen edistää marssijoiden viestin menemistä perille.

– Onhan marssi melkoinen spektaakkeli. Kuvista välittyy se, että meillä oli hyvä meininki, hän kommentoi Aamulehdessä.

Lutkamarssin keskeinen viesti on se, että naisella on oikeus pukeutua miten tahansa, ilman että tämän pitäisi pelätä seksuaalista väkivaltaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme