Mainos
Mainos

Luustoa kuntouttava liikunta tutkinnan kohteena Tampereella

Ikäihmisten kaatumiset ja luunmurtumat aiheuttavat yhteiskunnalle vuosittain noin 350 miljoonan euron kustannukset.

UKK-instituutissa Tampereella tutkitaan parhaillaan, millainen liikunta vaikuttaa edistävästi sekä luustoon että tasapainoon. Tutkimukseen osallistuu 150 yli 70-vuotiasta naista. Ryhmissä tehdään ketteryyttä ja tasapainoa vaativia harjoitteita tai keskitytään pelkästään voimaharjoitteluun.

- Tässä tutkimuksessa pyritään löytämään liikuntaohjelma, joka vaikuttaisi sekä luustoon että tasapainoon ja sitä kautta kaatumisten ehkäisyyn. Meillä on tavallaan kaksi reittiä, jolla me pyrimme osteoporoottisten murtumien ennaltaehkäisyyn, kertoo professori Ari Heinonen UKK-instituutista.

Ikäihmisten kaatumiset ja luunmurtumat ovat lisääntyneet 70-luvusta nelinkertaiseksi. Tällä hetkellä osteoporoottisia murtumia sattuu noin 40-tuhatta vuodessa.

UKK-instituutin tutkimuksesta saadaan tuloksia alkutalvesta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 23.05.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot