Mainos
Mainos

LVM:ltä erikoinen tiedote – korostaa VM:n roolia liikenneselvityksessä

Valtiovarainministeriön (VM) ja liikenne- ja viestintäministeriön (LVM) välille on puhjennut poikkeuksellinen sanasota liikenneverkkoselvityksestä.

Liikenne- ja viestintäministeriö lähetti torstai-iltana erikoisen tiedotteen, jossa kerrotaan VM:n virkamiesten osallistuneen LVM:ssä tehdyn liikenneverkkoyhtiön selvitystyöhön alusta alkaen.

LVM:n mukaan VM:stä osallistui eri tavoin yhteensä kahdeksan virkamiestä liikenneverkkoyhtiön selvityksen valmisteluun. Heidän asiantuntemustaan hyödynnettiin muun muassa verolaskelmissa.

LVM:n tiedotteeseen on liitetty yksityiskohtainen selvitys liikenneverkon kehittämistä selvittävän hankkeen organisoinnista.

Erikoinen tiedote oli mitä ilmeisimmin reaktio Lännen Median aiemmin torstaina julkistamaan juttuun VM:n viime perjantaina lähettämästä sähköpostiviestistä.

"Vastalauseita ja varoituksia ei huomioitu"

Lännen Median mukaan VM lähetti viime perjantaina hallituspuolueiden ministeriryhmien sihteereille ja ministereiden erityisavustajille sähköpostiviestin, jossa kritisoitiin liikenneverkkoyhtiön selvitystyötä.

Sähköpostiviestin mukaan VM:ään ei missään vaiheessa saapunut tavanomaista pyyntöä osallistua valmisteluun eikä VM tällaisia henkilöitä asettanut. VM ei toistuvista pyynnöistä huolimatta saanut valmistelumateriaalia kommentoitavaksi tai perehdyttäväksi.

– VM ei ole toimittanut myöskään kirjallista lausuntoa selvitykseen, koska sellaista ei ole pyydetty eikä selvitysluonnosta saatu. Lukuisia VM:n useaan otteeseen esittämiä vastalauseita, huolia tai varoituksia ei selvityksessä ole otettu huomioon, VM:stä lähetetyssä sähköpostissa kirjoitetaan Lännen Median mukaan.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) vetämä liikenneverkkoselvitys oli esitelty vuorokautta aiemmin torstaina.

LVM ilmoitti maanantaina keskeyttävänsä kiistellyn liikenneverkkoselvityksen. Selvitykseen kuului muun muassa ehdotus autoveron poistosta, mikä ajoi hallituksen ministerit keskinäiseen kiistaan.

"Halusimme oikaista julkisuudessa ollutta väärää tietoa" 

Liikenne- ja viestintäministeriön viestintäjohtaja Taina Pieski sanoo STT:lle, että julkisuudessa on ollut väärää tietoa liikenneverkkoyhtiön selvitystyöstä.

Tämän takia ministeriö päätti julkaista yksityiskohtaisen yhteenvedon hankkeen organisoinnista ja siihen osallistuneista valtiovarainministeriön virkamiehistä.

Pieski ei kommentoi, missä tarkalleen vääriä tietoja on ministeriön mukaan ollut eikä sitä tarkoittaako hän "väärillä tiedoilla" Lännen Median uutista sähköpostista.

– En yksilöi yksittäistä juttua. Julkisuudessa on ollut muitakin juttuja, joissa on ollut muitakin vastaavanlaisia virheellisiä tietoja, joten katsoimme, että on aika kertoa, miten tätä hanketta on valmisteltu.
Pieski ei ota kantaa, tuliko aloite tietojen julkistamiseen liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneriltä.

– En ota kantaa, miten asioita valmistellaan.

– Jokainen tiedote, joka meiltä ministeriöstä lähtee, on ministerin kanssa läpi katsottu. Ei mistään asiasta virkamiehet itsekseen viesti.

STT ei torstai-iltana tavoittanut Berneriä eikä valtiovarainministeri Petteri Orpoa (kok.) kommentoimaan ministeriöiden viestienvaihtoa.Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot