Mainos
Mainos

LVM: Ratoja ei lakkauteta tällä hallituskaudella

Liikenne- ja viestintäministeriön liikenneväyläyksikön päällikön Juhani Tervalan mukaan torstaina julkisuuteen tulleesta Ratahallintokeskuksen toimintasuunnitelmasta noussut keskustelu on ylimitoitettua. Toimintasuunnitelmassa arvioidaan, että Suomen rautatieverkkoa on supistettava tällä vuosikymmenellä melkein 600 kilometriä, ellei ratojen peruskorjaukseen löydy rahaa.

Tervala muistuttaa, että Ratahallintokeskuksen taloussuunnitelma on tarkoitettu taustaselvitykseksi ministerityöryhmälle, joka liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtasen johdolla pohtii valtion liikenneväyläpolitiikkaa. Tervalan mukaan Ratahallintokeskuksen taloussuunnitelma on eräänlainen hätähuuto rataverkon rahoituksen puolesta. Sen saama julkisuus on hänen mielestään ollut liioiteltua, sillä mitään varsinaisia suunnitelmia rataverkon lakkauttamiseksi ei ole tehty. -En usko, että tämän hallituksen aikana yhtään rataosaa tullaan poistamaan kartalta, Tervala toteaa.

Liikenneväyläpolitiikkaa pohtivan ministerityöryhmän on määrä saada politiikkansa päälinjaukset valmiiksi vielä ennen joulua. Rautateiden ohella ministerityöryhmässä ovat käsiteltävänä tie- ja vesiliikenneväylät. Ministeri Luhtanen ei ollut perjantaina tavoitettavissa hänen ulkomaanmatkansa vuoksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme