Mainos
Mainos

LVM suosittaa alkolukkoja koulubusseihin

Liikenne- ja viestintäministeriö suosittaa alkolukon käyttöä kaikkiin viranomaiskuljetuksin. Käyttämättä jättämisestä ei kuitenkaan seuraa rangaistusta.

Liikenne- ja viestintäministeriö suosittelee koulu- ja päivähoitokuljetuksiin alkolukon käyttöä.

Alkolukolla varustettujen ajoneuvojen käyttö on kuntien, koulujen ja laitosten kuljetuksissa suositusluontoinen määräys. Rangaistusta ei siis seuraa, vaikka alkolukkoa ei olisikaan.

Ministeriö on ohjeistanut lisäksi, että tilausbusseissa ei saa olla enempää matkustajia kuin rekisteriotteeseen on merkitty. Tilausbussien kuormitusmääräysten muutoksen siirtymäaika jatkuu vuoden 2007 heinäkuun loppuun. Määräykset eivät koske linjaliikennettä.

Nykysäännösten mukaan koulukuljetusbusseissa saa olla jopa 50 prosentin ylikuorma. Päivähoitokuljetuksissa lapsia on saanut sijoittaa kaksi yhdelle istumapaikalle. Siirtymäkauden aikana koululaisten tilausbusseissa noudatetaan vanhoja kuormitusmääräyksiä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot