Mainos
Mainos

Lykkääntyneet kevätkylvöt pääsemässä vauhtiin sään lämmetessä – nyt tehdään pyöreää päivää

Kevätkylvöt näyttävät vihdoin pääsevän vauhtiin eteläisessä ja keskisessä Suomessa, kun sää on lämpenemässä.

ProAgria Keskusten Liitosta kerrotaan, että viljelijät pyrkivät lähipäivinä tekemään jopa ympärivuorokautista päivää, kerrotaan.

Koleahko sää ja kylmät yöt ovat lykänneet kevätkylvöjen aloittamista maan eteläisintä osaa myöten. Kosteimmilla kasvupaikoilla on vielä ollut routaakin. Lähiviikkoina kevätkylvöissä on edessä kova rutistus.

– Tilakoot ovat kasvaneet merkittävästi ja kylvettävää alaa on paljon. Jos parasta mahdollista kylvöaikaa on vain muutama päivä, niin kaikille viljelylohkoille ei ehdi tekemään kylvöjä juuri silloin, johtava asiantuntija Terhi Taulavuori ProAgria Keskusten Liitosta kertoo.

Taulavuoren mukaan olisi parempi, jos kylvöaika jakautuisi pidemmälle jaksolle.

– Mitä myöhäisemmäksi kylvöjen aloitus siirtyy, sitä kiireisemmäksi kylvöt menevät. Ei ole hyvä asia, että aloitus lykkääntyy, hän sanoo.

Kylvöt on monesti yritetty saada päätökseen toukokuun loppuun mennessä, ja kiivain sadonkorjuu on usein edessä elokuun loppupuolella.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme