Mainos
Mainos

Lyly luottavaisena: Kikyn kattavuudeksi jopa liki 90 prosenttia

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly suhtautuu luottavaisesti siihen, että kilpailukykysopimus syntyy huomenna. Lyly kuitenkin korostaa MTV:n Huomenta Suomessa, että monissa pöydissä on vielä paljon tehtävää ennen kuin sopimus syntyy.

Lyly odottaa hallituksen kertovan tänään tarkempia tietoja veronkevennyksistä ja niin sanotuista pakkolaeista.

– Toivomme hallitukselta selkeitä linjauksia siitä, miten pakkolakien käy, lähtevätkö ne kokonaan pois.

Lyly toivoo linjausta myös siitä, miten hallituksen lupailemat veronkevennykset jakautuvat ens vuodelle ja seuraaville vuosille.

Lylyn mukaan sekä teknologia- että palvelualojen pitää olla mukana, jotta sopimus voisi syntyä. Sopimuksen kattavuus voisi näin nousta 90 prosentin tuntumaan.

– Parhaimmillaan 85 prosentin yläpuolelle, jos kaikki menee hyvin. Sinne ehkä päästään, hän sanoo.

Yritykset kilpailukykysopimuksen aikaansaamiseksi jatkuvat tänään monella taholla. Teknologiateollisuus ja Metalliliitto jatkavat työaikakiistan takia takkuilleita neuvotteluitaan kello 18.

Sitä ennen Teknologiateollisuus neuvottelee Pron kanssa kello 15, kertoo Teknologiateollisuus Twitter-tilillään.

Palvelualojen ammattiliitto PAM puolestaan aikoo pantata kantaansa perjantaihin.

Hallitus on pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan valmistautunut kertomaan tänään ehdollisesti veronalennusten määrän, jos sopimus saadaan aikaiseksi. Alennusten määrä riippuu Sipilän mukaan sopimuksen kattavuudesta.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme