Mainos
Mainos

Lyly: Näinä päivinä tehdään hyvin merkittäviä päätöksiä

Teknologiateollisuus jatkaa tänään neuvottelujaan keskusjärjestöjen hyväksymän raamisopimuksen pohjalta. Neuvottelupöytään istuvat tänään Teknologiateollisuuden lisäksi Metalliliitto ja Ammattiliitto Pro.

SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn mukaan nyt eletään erittäin tärkeitä aikoja, sillä viime viikolla kasaan saatu raamisopimus on ensimmäisessä, varsinaisessa testissään.

– Tärkeintä on se, että nyt ensimmäinen sopimusala käy neuvottelua raamisopimuksen pohjalta. He ovat päänavaajia, jos tästä saadaan sopimus aikaiseksi. Se olisi iso askel koko raamisopimukselle, Lyly sanoo Huomenta Suomessa.

Lylyn mukaan raamisopimus on laadittu niin, että se sopisi kaikille ja sen avulla syntyisi kahden vuoden näkymä Suomeen ja suomalaisille palkansaajille.

– Valtiovalta ja työnantajat vaativat sopimukselta laajaa kattavuutta. Tässä tehdään yhdessä veneessä Suomen kannalta isoja ratkaisuja, Lyly sanoo.

Jos raamiratkaisu ei saa kannatusta, on loppuviikolla edessä laaja lakonuhka. Sen vaikutukset alkaisivat jo torstaina tehtaiden tuotantojen alasajoina.

– Jos tänään ja huomenna raamiratkaisulle sanotaan ei, sillä olisi iso vaikutus. Pidän erittäin tärkeänä, että teknologiateollisuuden sopimuskumppanit saavuttavat neuvottelutuloksia raamisopimuksen pohjalta, Lyly arvioi.

Hänellä riittää vielä uskoa siihen, että ratkaisut löytyvät raamin pohjalta.

– Globaali talouskriisin keskellä meidän pitää kotimaisilla välineillä yrittää luoda ennustettavuutta. Nyt on löydetty uudenlainen työmarkkinamalli tähän murrokseen. Raamisopimus ei ole tulopoliittinen sopimus eikä liittokierros, vaan tässä välimaastossa.

(MTV3)

Katso SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn haastattelu: (Huomenta Suomi 17.10.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme