Mainos
Mainos

Lyly povaa vaikeaa työmarkkinatalvea

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly uskoo, että talven työmarkkinaneuvotteluista tulee vaikeita. MTV3:n Huomenta Suomessa vierailleen Lylyn mielestä yhtenä syynä vaikeutuneisiin neuvotteluihin on Elinkeinoelämän keskusliiton ajama yleinen 0,5 prosentin korotuslinja, jota ay-liikkeissä on pidetty liian matalana.

- Kyllä tämä puolen prosentin palkka-ankkuri on jumiuttanut neuvottelut. Tilanne on huolestuttava, koska tällä hetkellä neuvottelutulos uupuu useilta aloilta, Lyly sanoo.

SAK:n puheenjohtaja muistuttaa, että vuodenvaihteessa katkolla on suuri määrä työehtosopimuksia.

- Siinä ryppäässä ovat mukana palvelut, julkinen puoli, kuljetus, rakentaminen ja monia muita aloja. Kyllä nyt olisi EK:n aika miettiä käynnissä olevaa kriisitilannetta ja keksiä vähän uusia eväitä.

Hiihtokeskuksissa Leviä lukuunottamatta alkaa iltapäivällä lakko. Finnairin lentäjien kiistassa on jätetty sovintoesitys. Valtakunnansovittelija Esa Lonka odottaa osapuolten vastauksia viimeistään huomenna iltapäivällä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme