Mainos
Mainos

Lyly: Yhteiskuntasopimuksella nyt aiempaa paremmat lähtökohdat

Yhteiskuntasopimuksella on nyt hieman paremmat lähtökohdat kuin keväällä, arvioi SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly.  

Lähtökohtia parantaa Lylyn mukaan se, että neuvoteltavien asioiden listaa valmistellaan nyt työmarkkinajärjestöjen kesken.

SAK:n hallitus kokoontuu maanantaina käsittelemään tilannetta ja ottamaan kantaa mahdollisen sopimuksen valmisteluun.

Työmarkkinajärjestöjen on 21. elokuuta mennessä määrä päästä sopuun yhteiskuntasopimusneuvotteluiden tavoitteista, prosessista ja aikataulusta. SAK:ssa valmistellaan parhaillaan listaa neuvoteltavista asioista.

– Tärkeää on huomata, että kilpailukyky ei muodostu vain palkoista, sillä merkittäviä tekijöitä ovat myös yritysten tuotevalikoima, osaaminen ja innovaatiot. Lisäksi työelämän laatu, johtaminen ja erityisesti investoinnit vaikuttavat kykyymme pärjätä globaaleilla markkinoilla, Lyly sanoi Sähköliiton tilaisuudessa Oulussa.

Lyly peräänkuuluttaa yrityksiltä ja niiden omistajilta toimia, jotka osaltaan edesauttaisivat yhteiskuntasopimuksen solmimista.

– Hyvin palkatut yritysjohtajat voisivat esimerkiksi kilpailla siitä, kenen yritys investoi Suomeen enemmän eikä siitä, kuka arvostelee Suomea eniten.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme