Mainos
Mainos

Maa järisi Kotkassa - hätäkeskus sai kymmeniä soittoja

Kotkassa koettiin viime yönä maanjäristys, joka tärisytti rakennuksia. Kaakkois-Suomen hätäkeskus sai puolen yön jälkeen lyhyessä ajassa noin 30 ilmoitusta asiasta. Tietoon ei ole kuitenkaan tullut, että järistys olisi aiheuttanut vahinkoja.

Asiasta kertoivat Kymen Sanomat ja Iltalehti.

Helsingin yliopiston seismologian instituutin mukaan järistyksen vahvuus oli 2,0 magnitudia.

— Havaintoja yleensä saadaan, kun järistys sattuu rauhalliseen aikaan ja tiiviisti asutulla alueella, sanoo instituutin johtaja Pekka J. Heikkinen.

Vastaavanlaisia järistyksiä on Heikkisen mukaan Suomessa kymmenkunta vuosittain. Kouvolan seudulla sattui joulukuussa 2,9 magnitudin järistys. Se havaittiin kumeana jyrinänä sekä talojen tärinänä. Järistys aloitti myös kymmenien pienempien järistysten sarjan.

Heikkisen mukaan järistyksiä voi tulla lisää myös Kotkan seudulla. Kaakkois-Suomen kallioperä on rapakivigraniittia. Tällaisessa kallioperässä maanjäristykset sattuvat usein sarjoina.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme