Mainos
Mainos

Maahan valunut öljy kerätty Porvoossa

Maahan päässyt öljy on lähes kerätty Fortumin Porvoon jalostamon öljyvahinkoalueelta. Talteen otetun öljyn määrä oli perjantaina 515 kuutiometriä. Se vastaa torjuntajohdon mukaan melko tarkkaan arviota maastoon päässeen öljyn kokonaismäärästä.

Öljyn tihkuminen suojakaivantoon on loppunut lähes kokonaan. Meressä olevan suojapuomituksen alaa on voitu pienentää. Öljyä on puomien sisällä vain ohuena kalvona. Ulkopuolinen konsultti on ottanut viranomaisten läsnäollessa vesinäytteet sataman edustalta. Turvatekniikan keskus puolestaan on aloittanut putkivaurioon johtaneen tapahtumasarjan teknisen tutkinnan.

Öljyvahinko tapahtui maanantaina kun dieselöljyä oltiin siirtämässä laivasta putkea pitkin säiliöihin. Yksi putken haaralinjoista rikkoontui ja öljyä valui maahan. Öljyä kulkeutui myös mereen. Torjuntatoimiin päästiin nopeasti.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme