Mainos
Mainos

Maahanmuuton ongelmiin haetaan ratkaisuja

Eduskunta käsittelee lähiaikoina useita esityksiä, joilla maahanmuuton ongelmia pyritään lievittämään.

Eilen eduskunta sai käsiteltäväkseen esityksen, joka tiukentaa EU-maista tulevien turvapaikanhakijoiden oikeutta sosiaalipalveluihin.

Eduskunnassa pohditaan parhaillaan myös ulkomaalaislain muutoksia, jotka rajoittaisivat turvapaikanhakijoiden työnteko-oikeutta ja perheenyhdistämisiä. Lakimuutoksilla turvapaikanhakijoita halutaan patistaa puhumaan totta itsestään ja perheestään.

Valtaosa turvapaikanhakijoista saapuu Suomeen ilman henkilöllisyyspapereita. Viranomaiset epäilevät, että osa hävittää paperinsa vaikeuttaakseen palauttamista kotimaahan.

Turvapaikanhakija joutuu pian odottamaan työlupaa nykyistä pidempään, ellei hän pysty todistamaan henkilöllisyyttään. Turvapaikanhakijan perheenjäseniltä voidaan myös evätä oleskelulupa, jos hän on antanut vääriä tietoja perheestään. Lisäksi väärinkäytöksiä halutaan ehkäistä kirjaamalla turvapaikanhakijoiden ikätestien käyttö lakiin.

Kevään aikana eduskunta käsittelee myös kotouttamislain uudistusta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme