Mainos
Mainos

"Maahanmuutosta ei osata keskustella netissä asiallisesti"

Nettipoliisi Marko Forssin mukaan netissä ei osata keskustella asiallisesti maahanmuutosta ja muista herkistä aiheista.

Forssin mukaan asiallinen keskustelu on lähes mahdotonta, sillä häirikkökeskustelijat pystyvät suojautumaan anonyymilla nimimerkillä.

– Jos keskustelu lähtee asiallisesti käyntiin, on hyvin yleistä, että joku provosoi voimakkaasti ja asiallinen keskustelu tyrehtyy, Helsingin poliisin virtuaalisessa lähipoliisiryhmässä työskentelevä Forss kertoo.

Hänen mukaansa poliisin ei olekaan aina helppo puuttua kaikkiin tapauksiin Suomen lainsäädännön ja resurssien takia.

– Mitä törkeämpi tapaus on, sitä pidemmälle voimme tutkimuksissa mennä. Mutta joskus laki asettaa esteitä.

Forssin mukaan poliisi osallistuu myös itse tarvittaessa keskusteluihin mukaan ja rauhoittelee pahimpia häiriköitä.

Uhkaamista ei tajuta

Forssin mukaan netissä esiintyy kaikenlaista vihakirjoitusta. Hän pitää valitettavana sitä, etteivät kirjoittajat aina tajua tekevänsä väärin.

– Sitä vain tullaan kirjoittamaan nettiin ja puretaan paineita, eikä edes välttämättä tajuta, että kirjoituksilla saatetaan uhata.

Forssin näkemyksen mukaan netissä esiintyy erityisesti äärioikeistolaisia kirjoituksia.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot