Mainos
Mainos

Maahanmuuttajalääkäreitä jo satoja

Pelkästään Virosta on tullut maan EU-jäsenyyden aikana Suomeen lähes 200 lääkäriä.

Suomessa työskentelee jo satoja maahanmuuttajalääkäreitä. Maahanmuuttajalääkärit ovat sopeutuneet yllättävän hyvin suomalaiseen terveydenhuoltojärjestelmään. Lääkärinoikeudet saaneista ulkomaalaisista ei tehdä kanteluita sen enempää kuin suomalaisistakaan lääkäreistä.

Terveydenhuollon oikeusturvakeskus on myöntänyt lääkärioikeudet lähes tuhannelle ulkomaalaiselle. Kukaan ei tiedä montako heistä työskentelee Suomessa nyt, joka tapauksessa heitä on satoja. Pelkästään Virosta on tullut jo 170 lääkäriä maan EU-jäsenyyden aikana. Aiemmin Virosta tuli vain kolmisenkymmentä lääkäriä vuodessa.

Työnantajilla on myönteinen kuva maahanmuuttajista, jotka ovat monilla paikkakunnilla helpottaneet lääkäripulaa. Muutamilla paikkakunnilla on tarjolla lääkäreiden perehdyttämiskoulutusta. Pääpaino on suomen kielessä, johon potilaat herkästi puuttuvat.

- Suomalaiset ovat ilmeisesti aika kriittisiä maahanmuuttajiin, ja tällaista kriittistäkin palautetta on tullut, se on myönnettävä, mutta loppujen lopuksi aika vähän, kertoo johtava ylilääkäri Olavi Vänskä Joensuun kaupungilta.

Terveydenhuollon oikeusturvakeskus on peruttanut vain yhden ulkomaalaisen lääkärioikeudet. Kanteluita ulkomaalaisista tulee suhteessa saman verran kuin suomalaisistakin lääkäreistä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 05.01.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme