Mainos
Mainos

Maahanmuuttajat käyttävät terveyspalveluja muita vähemmän

Tutkijat eivät tiedä, johtuuko vähäinen terveyspalvelujen käyttö maahanmuuttajien hyvästä terveydestä vai siitä, että he eivät saa palveluita.

Maahanmuuttajat käyttävät suomalaissyntyisiä vähemmän terveyspalveluja.

Tuoreen Dialogi-lehden mukaan erikoissairaanhoidon tietojen perusteella maahanmuuttajien sairastavuus on suomalaissyntyisiä vähäisempää. Muita enemmän maahanmuuttajilla on vain vatsa- ja lantiokipuja, sappikivitautia ja dialyysihoitoja.

Päiväkirurgian menot ovat maahanmuuttajilla lähes 30 prosenttia pienemmät kuin suomalaissyntyisillä. Perusterveydenhuollossakin maahanmuuttajien kulut ovat viisi prosenttia muita vähäisemmät.

Poikkeuksena ovat nuoret naiset, sillä he synnyttävät paljon lapsia. Heille kertyy poliklinikkakäyntejä ja sairaalajaksoja.

Tutkijat eivät ole saaneet selvyyttä, aiheutuuko maahanmuuttajien muita vähäisempi terveyspalvelujen käyttö hyvästä terveydestä vai siitä, että he eivät saa palveluja.

Pakolaismaista maahan tulleiden ihmisten terveysmenot ovat sekä suomalaissyntyisiä että muita maahanmuuttajia suuremmat. Dialogin mukaan eniten terveyspalveluja käyttävät Jugoslaviasta, Somaliasta, Irakista ja Iranista tulleet pakolaiset.

Tiedot selviävät Maahanmuuttajat ja julkiset palvelut -tutkimusraportista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme