Mainos
Mainos

Maahanmuuttajat osin vielä tulonsiirtojen varassa

Suomeen tulleiden maahanmuuttajien työllisyys on työministeriön tutkimuksen mukaan parantunut selvästi 1990-luvulla. Maahanmuuttajat mm. maksavat välittömiä veroja enemmän kuin mitä saavat suoria tulonsiirtoja jo kuudennen maassaolovuoden jälkeen. Humanitaarisista syistä Suomeen tulleet ovat kuitenkin jääneet enemmän avustusten varaan.

Tämän vuoksi maahanmuuton vaikutus julkisen sektorin rahoitukseen säilyy negatiivisena. Neljännen vuoden jälkeen tilanne kuitenkin nopeasti parantuu.

OECD-maista tulleiden työllisyys on korkeinta. Virosta ja Venäjältä tulleiden työllisyys puolestaan kasvaa 20 prosenttiyksiköllä kuudessa vuodessa. He muuttuvatkin tulonsiirtoja saavista enemmän verojen nettomaksajiksi.

Myös entisen Jugoslavian alueelta, Iranista, Irakista ja esimerkiksi Somaliasta tulleiden työllisyys paranee selvästi. Ryhmän lähtötaso on kuitenkin niin matala, että työllisyys on jäänyt heikoksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot